Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Olen Satu Jumpponen, asun Espoossa ja kasvatan pienimuotoisesti samojedinkoiria kotonani. Koirat tottuvat pienestä pitäen eri ikäisiin ihmisiin ja asuvat perheen parissa ensimmäiset viikkonsa.

Tavoitteenani on kasvattaa mahdollisimman terveitä ja rodunomaisia samojedinkoiria erilaisiin käyttötarkoituksin.

Koiraharrastus alkoi 1989 v sitten, kun perheeseemme tuli sekarotuinen narttu Jella. Seuraava koira oli Iines, joka rantautui meille v 2000 ja kuoli vanhuuttaan v. 2013. Iines oli äärimmäisen herttainen musta ja iso koira, uskollisempaa ystävää saa etsiä.

Ensimmäinen samojedinkoira Blue Creek's Radiance "Moona" tuli meille 10 kk iässä v. 2007. Ensimmäinen aivan pentuna meille v.2009  tullut samojedinkoira on Tähekiir White Jayce of D-Taro "Jane", Jane on myös kennelimme kantaemo. Maailmankorven Bisquit Dream"Siri" tuli meille 1½ v Janen jälkeen, älykäs ja nokkela tyttökoira. White Jane's Allways Milkshake "Elli" on Janen pentu ensimmäisestä pentueesta, valjakkokoiramme.

Kasvattajan peruskurssin kävin ennen kennelin perustamista v.2011.

Kasvattajan jatkokurssin suoritin v.2013.

Jalostusneuvojan peruskurssin kävin v.2016.

Lisäksi olen osallistunut erilaisille  Kennelliiton, rotujärjestön ym .kursseille ja luennoille.

Kuulun Helsingin seudun samojediklubin HSSK:n hallitukseen http://hssk.fi/ ja Suomen Samojedinkoira ry:n Samyn tapahtumatoimikuntaan  http://samy.fi/fi/

Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Samojedinkoirayhdistys ry:n, Suomen Koirankasvattajat ry:n ja Helsingin seudun samojediklubin jäsen.

Koirieni kanssa käymme pitkillä lenkeillä, kesäisin koirat uivat lähes päivittäin. Metsässä retkeilyt ja maastossa oleilu ovat mielipuuhaa niin koirille kuin minullekin. Kaksi koiristani käy vetämässä valjakossa. Kasvateistani yksi harrastaa jälkeä. Aktiivisina koirina samojedit vaativat paljon liikuntaa ja puuhaa, jos ei niille sitä järjestä niin ne järjestävät itse ei aina niin mukavaa puuhaa. Näyttelyissä käyn omien koirieni ja kasvattieni kanssa. Kasvattitapaamisia järjestän muutaman kerran vuodessa ja ulkoilemme lähellä asuvien koiraystävien/kasvattiperheiden kanssa.

Tietoa rodusta enemmän:

http://samy.fi/fi/

                                                                         

  

   Kuva: T. Hiltunen                                                                  Kuva: M. Jumpponen                        

©2019 layout160 - suntuubi.com